• header oranje paars
  • header groen
  • header paars
  • header groen geel
  • header rose paars
  • header groen wit

* Annet betrokken bij verkeersongeval

Op 2 januari ’18 reed Annet van Haarle richting haar huis in Nijverdal en is op de N35 door een andere automobilist aangereden die door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft kwam. Deze tegenligger botste daarna ook nog op een vrachtwagen en heeft dit tragische ongeval helaas niet overleefd.

Hier een beknopt verslag van het ongeluk:
 Annet zat bekneld in haar auto, aangezien ze aan de bestuurderskant was geraakt. Gelukkig zat ze alleen in de auto. Met de trauma helikopter is ze naar het MST Ziekenhuis in Enschede gevlogen. Na grondig onderzoek bleek dat ze een klaplong had gehad en waren 10 ribben vlak langs de linkerkant van de ruggengraat gebroken op 13 plekken. Van het linker onderbeen was het scheenbeen door een open botbreuk heel lelijk gebroken, alle weefsel rondom de enkel ernstig beschadigd, het enkelbotje lag er af en tenslotte was een middenvoetsbeentje en nog een teen gebroken. Verder had haar hoofd en de linkerschouder een flinke knal opgevangen en zo ook de pezen in het rechter onderbeen. Vooral haar gezicht, hals en handen zaten onder de glassplinters die de vele kleine wondjes veroorzaakten. 
Na 2 a 3 dagen IC werd ze overgebracht naar Medium Care.

Aangezien het letsel zo ernstig was, kon er geen plaat op het scheenbeen geplaatst worden, maar werd er gekozen voor een noodoplossing:
Een externe fixatuur hield de gebroken botten in het been en de voet bij elkaar en op z’n plek. Het enkelbotje werd na een paar weken met plaat vastgezet. Na 8 weken raakte de hak ontstoken en moest de fixatuur 5 weken te vroeg verwijderd worden. Gelukkig was het mogelijk om gips om het been te doen en zo bleef de stand van het been gelukkig recht en de bot-aangroei leek goed. Een verdere operatie bleek zelfs niet nodig.Na 3,5 week in het ziekenhuis is Annet overgeplaatst naar Verpleeghuis Krönnenzommer in Hellendoorn waar ze kan revalideren. 


Twitter