• header oranje paars
  • header groen
  • header paars
  • header groen geel
  • header rose paars
  • header groen wit

Biografie

Annet Nikamp werd op 21 november 1969 in Mariënheem geboren als boerendochter. Als middelste in de rij van 5 kinderen was ze op haar 13de al druk in de weer met haar gitaar en zong ze naar hartenlust. Sinds 2007 woont ze met haar gezin in Nijverdal en leidt een druk muzikaal en creatief bestaan.

Rond 1998 is Annet begonnen met op te treden als zangeres bij een allround band. Sinds 2005 is ze solo verder gegaan in het Nederlandstalige circuit. Vanaf die tijd is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. Een tijd van samenwerken met Prent Music en de bekende producer Edwin van Hoevelaak brak aan, met als resultaat een aantal cd singles en het album “Helemaal te gek!” in 2008. Een van de 13 tracks daarop was haar het in haar eigen dialect geschreven Blues nummer “Mut det allemoal met“.

Annet besloot later in 2008 op eigen benen zich te profileren met de zelfbedachte “Smile Rock”. Het is een combinatie van een stevige pop/rock muziek met Nederlandstalige (soms komische) teksten, geschreven door haar zelf. Ze ging samenwerken met Producer Gerto Heupink. Bij het 1e nummer van Annet in dit genre was het meteen raak. Het beste bewijs gaf RadioNL. Het nummer “Op reis naar het verlangen”, een cover van Amy Winehouse/ Valerie, kwam hoog binnen op de playlist en werd zo’n 300 keer gedraaid. Ook stond Annet met dit nummer 20 dagen achtereen in de dag Top 5 bij RadioNL.

De daarop volgende 2 cd singles, met ondertussen haar eigen platenlabel ANM Productions (Annet Nikamp Music Productions), werden door het Nederlandstalige publiek ook erg goed ontvangen. De videoclip van “Stop de tijd!”, een cover van “Knock on wood “, kwam als nummer 1 op de playlist van TV Oranje binnen. Wederom een bewijs dat men toe was aan eens iets nieuws binnen het Nederlandstalige genre. De vele positieve reacties op haar single “Dokter dokter” gaven de bevestiging om o.a. met dit stevige werk door te gaan.

Nu Nederland warm was gelopen, besloot Annet zelf nummers te componeren en daarbij de teksten te schrijven. Het eerste eigen nummer was in 2010 het pittige  "Jong en Eigenwijs", en in 2011 het ietwat Reggae "Steeds Opnieuw" en het Jazzy “Zie Mij”. Wie kent ze niet! Alle drie geproduceerd door Niek Hoogma. Ook de videoclip van “Steeds Opnieuw“  is uniek door Annet’s script, kostuums en grime- en acteerwerk en valt daardoor op. Het nummer werd gewaardeerd met een notering in de NL top 30.

In 2011 werd Annet tijdens haar optreden bij de BumaNL in den Bosch gespot door Rob Peters van Captain Rob Records. Er ontstond een prachtige samenwerking en het eerste resultaat in 2012 met producer Pieter van Schooten is “Dans hier de Pata Pata”. In het toepasselijke Afrika museum in Berg en Dal werd de bijbehorende clip in “Afrikaanse“ sferen opgenomen. Ondertussen werd er flink gewerkt aan een nieuwe single. Helaas konden de ideeën niet meer worden uitgewerkt, omdat Rob in september 2013 op veel te jonge leeftijd kwam te overlijden
Dit betekende concreet het einde van Captain Rob Records, aangezien er geen opvolger was.

Voor Annet betekent dit dat ze nu haar eigen weg volgt in de muziek en zelf haar boekingen nu ook verzorgt. In 2014 vond de release van "Gelukkig Uniek" plaats. Een spetterende up tempo single met een Dance beat, geproduceerd door Niek Hoogma. De bijbehorende videoclip werd in haar woonplaats Nijverdal opgenomen. De vele figuranten geven de moraal van de tekst weer, niemand is perfect en daardoor is iedereen Gelukkig Uniek!

In maart 2015 bracht Annet de single "Liefde van mijn leven uit", over een jonge vrouw en haar geheime liefde. Een stevige gouwe ouwe (River deep, mountain high) in een nieuw jasje die weer als vanouds op z'n "Annet's" klinkt. De reacties waren zeer lovend!

Annet bedacht het concept "Annet's Jukebox" waarbij de gasten verzoeknummers aanvragen en kunnen kiezen uit bijna 600 songs in allerlei genres. Dit sloeg erg goed aan en anno 2019 is dit het meest aangevraagde concept. Annet zingt dan wat de gasten willen horen, er is veel interactie tussen het publiek, ze mogen meezingen met Annet, er is vanalles mogelijk. Kortom...altijd succes en haar optredens liepen als een speer!

Op 2 januari 2018 raakt Annet buiten haar schuld om, betrokken bij een zeer ernstig auto ongeval. Door een frontale botsing brak ze 10 ribben op 13 plekken, ze had een klaplong en haar linker onderbeen was behoorlijk gehavend. Het kuitbeen was door midden, het scheenbeen was héél lelijk gebroken en haar enkel was behoorlijk kapot. Na 1 maand trauma ziekenhuis en 4 maanden in een verpleeghuis te hebben gerevalideerd, kwam Annet precies 5 maanden later weer thuis. Nog diezelfde avond trad Annet op, vanuit haar rolstoel, welliswaar met de nodige pijn en deed het voorprogramma van een Italiaanse Queen coverband (GQR) in het openlucht theater in Nijverdal. Ze werd zelf gevraagd mee te zingen met de finale songs van de band! Door haar wilskracht en de enorme positieve boost die dit gaf, was het voor Annet duidelijk dat ze de draad zo snel mogelijk weer op zou pakken. 

Eind 2018 werd Annet gevraagd om voor RTV Oost te zingen tijdens de kerstnachtdienst in de streektaal Sallands. Dit was voor Annet de kers op te taart en sloot daarmee 2018 af om vervolgens 2019 met een frisse start verder te gaan waar ze gebeleven was. De vele boekingen die ze door het ongeluk in 2018 was misgelopen kwamen later dat jaar en in 2019 gelukkig ruimschoots terug en zo had Annet meer optredens dan ooit tevoren!

Na 4 jaar komt Annet in oktober 2019 uit met de nieuwe single "Vincent". Opgenomen en gearrangeerd door Gerto Heupink Music Productions in Enschede. De tekst is door Annet zelf geschreven.
Een lied dat zeker op zal vallen door zowel de opzwepende muziek als de tekst. Vincent gaat over de eerste keer verliefd worden, of het nu op een man of een vrouw is. Zo wordt Vincent verliefd op een jongen en weet zich geen raad met zijn gevoel. Zijn moeder troost hem en verteld dat dit "aparte" gevoel heel normaal is als je verliefd bent "Het is de liefde en daarvoor helpt geen medicijn". De videoclip is gemaakt door Voortmedia (Ronald Voort).

2020: De Kerstsingle "Als je samen aan het Wonder denkt" werd ook in het Sallands dialect uitgebracht als "As ie en ik an 't Wonder deankt". De videoclip werd ook in beide talen opgenomen. NL tekst: Annet Nikamp. Deze single kwam n.a.v. de positieve reacties op de Kerstviering in het dialect dat door RTV Oost werd opgenomen en uitgezonden in 2019. Annet verzorgde hier de liedjes solo en samen met een kinderkoortje.

In juni 2021 verschijn de zomerse hitsingle "Vanavond Dansen?". Een Dance - Pop single met Afrikaanse roots en een nieuw verhaal in het Nederlands, door Annet geschreven. De single wordt goed opgepakt in Nederland en België. 

Annet’s optredens spetteren door de samenstelling van haar repertoire wat een mix is van zowel Nederlandse- als Engelstalige- en indien gewenst Duitstalige nummers. Van 30 minuten tot avondvullend, voor klein en groot publiek, van groot evenement tot privé feestje in een tuin, of zelfs plechtigheid, alles is mogelijk.

Zelf in Corona tijd met alle wetgeving en regels is er vanalles mogelijk. Denk dan aan een binnen-optreden met voldoende afstand of een buiten-optreden.

Voor informatie en boekingen kunt U bellen naar ANM productions, telefoon nummer: 06 4868 0665.
Of een e-mail bericht sturen, klik dan hier.

                                       

Twitter